日本建築学会技術報告集
Online ISSN : 1881-8188
Print ISSN : 1341-9463
ISSN-L : 1341-9463
建築計画
療養環境の改善に向けた照明デザインによる核医学検査待合の改修
岩田 祐佳梨
著者情報
ジャーナル フリー

2020 年 26 巻 64 号 p. 1084-1089

詳細
抄録

This study investigates the effects of a project to renovate a nuclear medicine waiting area in acute hospital by altering the lighting design that have decorative form and indirect lighting. Data were collected from users before and after the renovation using a questionnaire.
The results show: 1) the new design reduced claustrophobic feelings and increased brightness, warmth, and a comfortable atmosphere, and 2) more than 30% users described to like the ceiling light design and recognized it to reduce an anxiety. Therefore, the renovation created a restorative environment to reduce.

著者関連情報
© 2020, 日本建築学会
前の記事 次の記事
feedback
Top