栄養学雑誌
Online ISSN : 1883-7921
Print ISSN : 0021-5147
ISSN-L : 0021-5147
人の血清コレステロールに及ぼす食用油脂の影響 (その3)
諸種植物性油の影響
鈴木 慎次郎大島 寿美子山川 喜久江
著者情報
ジャーナル フリー

1961 年 19 巻 6 号 p. 230-231

詳細
抄録

Sunflower, Corn, Safflower, Cottenseed, Rapeseed, Soybean, and Sesam oils were given to 25 college girls divided into seven groups for a week. Daily dose of each oil administered in form of French toast was 60g per day for every subject.
Cholesterol lowering effects were seen evidently in Sunflower, Corn, and Safflower oils, but no change in other oils.

著者関連情報
© 特定非営利活動法人日本栄養改善学会
前の記事 次の記事
feedback
Top