生活衛生
Online ISSN : 1883-6631
Print ISSN : 0582-4176
ISSN-L : 0582-4176
ノート
難消化性デキストリンを配合した米菓の摂取が健常成人の食後血糖値に与える影響
-米菓80kcal摂取における検討-
山崎 祥史福田 真一白石 浩荘泉 康雄
著者情報
ジャーナル フリー

2006 年 50 巻 2 号 p. 84-88

詳細
抄録

Eighty kcal of rice crackers containing indigestible dextrin (4.6g/21g) were administered as test samples to 27 healthy adults (18 males and 9 females) and the postprandial rise of blood glucose levels were compared with placebo samples (80kcal, 17.8g) not containing indigestible dextrin. As a result, test samples showed lower blood glucose levels (p <0.05) at 15 and 30 minutes after intake compared to placebo samples.
This result suggests that rice crackers containing indigestible dextrin are useful for primary prevention of diabetes.

著者関連情報
© 2006 (社)大阪生活衛生協会
前の記事 次の記事
feedback
Top