日本マイクログラビティ応用学会誌
Print ISSN : 0915-3616
ISS を利用した高品質タンパク質結晶生成実験の応用利用
高橋 幸子 佐野 智佐藤 勝広田 恵理華古林 直樹斌 厳小林 智之伊中 浩治田中 広明田中 哲夫
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ジャーナル オープンアクセス

2010 年 27 巻 2 号 p. 98-

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抄録

Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) has launched ``High Quality Protein Crystal Growth'' (JAXA PCG) experiments using Protein Crystallization Research Facility (PCRF) in Japanese Experiment Module 'Kibo' (JEM) in the International Space Station (ISS) since July, 2009. In the course of JAXA (NASDA)-GCF and JAXA-NGCF from 2003 to 2008, we experienced more than 300 protein crystallization experiments in microgravity, and developed techniques to make the best use of microgravity environment for obtaining high-quality protein crystals. In this report, we introduce some of these techniques which can be applied to the crystallization experiment on the ground, and some crystallization results which are expected to contribute to the social demand.

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© 2010 日本マイクログラビティ応用学会
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