フードシステム研究
Online ISSN : 1884-5118
Print ISSN : 1341-0296
ISSN-L : 1341-0296

この記事には本公開記事があります。本公開記事を参照してください。
引用する場合も本公開記事を引用してください。

COVID-19パンデミック下で食に求める価値はどのように変化したのか?
村上 智明中谷 朋昭伊藤 暢宏安部 晃司北 恵実中嶋 康博
著者情報
ジャーナル フリー 早期公開

論文ID: 12

この記事には本公開記事があります。
詳細
抄録

The COVID-19 pandemic is changing our food consumption behavior in many ways. Using the concept of food value, our analysis tried to capture the impact of the pandemic on what we focus on during food purchase. We found two main changes in food value trends. First, the number of people who place priority on price has declined. Second, we found a decrease in the number of people who strongly evaluate foods based on only one value. These changes seem to impact young people more, and the difference in food priorities between the rich and poor is reducing.

著者関連情報
© 2021 日本フードシステム学会
feedback
Top