ビタミン
Online ISSN : 2424-080X
Print ISSN : 0006-386X
リボフラビン酪酸エステルによる食品強化の研究 : (IV)精麦の強化
丹羽 壮一神保 芳郎片山 良一片山 信服部 イク石田 昭子石川 清一
著者情報
ジャーナル フリー

1966 年 34 巻 6 号 p. 587-589

詳細
抄録
Enrichment of polished barley with riboflavin tetrabutylate was studied. Polished barley was mixed with riboflavin-tetrabutylate, then water (50% volume of the polished barley) was added, mixed and heated at 130℃ for an appropriate time. By this treatment, riboflavin tetrabutylate was easily fixed on the surface layer of the barley and very small amount of the vitamin was extracted by washing with water.
著者関連情報
© 1966 日本ビタミン学会

この記事はクリエイティブ・コモンズ [表示 - 非営利 - 改変禁止 4.0 国際]ライセンスの下に提供されています。
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ja
前の記事 次の記事
feedback
Top