YAKUGAKU ZASSHI
Online ISSN : 1347-5231
Print ISSN : 0031-6903
ISSN-L : 0031-6903
カシワバハグマの苦味成分 : Glucozaluzanin C
南雲 清二伊沢 一男東山 公男永井 正博
著者情報
ジャーナル フリー

1980 年 100 巻 4 号 p. 427-433

詳細
抄録

A bitter principle glucozaluzanin C (I) of Pertya robusta (Compositae) was isolated together with β-sitosterol, oleanolic acid, ursolic acid, chlorogenic acid and β-sitosteryl glucoside. The chemical structure of I was determined to be 3β-hydroxy-1αH, 5αH, 6βH, 7αH-guaian-4 (5), 10 (14), 11 (13)-triene-6, 12-olide-3β-D-glucopyranoside on the basis of chemical and spectral evidence.

著者関連情報
© by the PHARMACEUTICAL SOCIETY OF JAPAN
前の記事 次の記事
feedback
Top