YAKUGAKU ZASSHI
Online ISSN : 1347-5231
Print ISSN : 0031-6903
ISSN-L : 0031-6903
麹菌のアミラーゼ生産に関する研究 (第2報)
麹菌のアミラーゼ生産に及ぼす無機塩並びにビタミンの影響
三橋 靖辰巳 雅子
著者情報
ジャーナル フリー

1955 年 75 巻 2 号 p. 146-149

詳細
抄録

Aspergillus orysae was cultured at 30° for 10 days in a modified Czapek-Dox medium containing a minute amount of inorganic salt (NaCl, LiCl, CaCl2, SrCl2, ZnCl2, AlCl3, MnCl2, NiCl2, CoCl2, KI, KBr, KF, or KSCN), and vitamins (B1, B2, B6, nicotinic acid, nicotinamide, pteroylglutamic acid, 2-methyl-1, 4-naphthoquinone, C, or p-aminobenzoic acid. Sodium chloride and vitamin C, especially p-aminobenzoic acid, were found to be effective in increased production of yeast amylase.

著者関連情報
© by the PHARMACEUTICAL SOCIETY OF JAPAN
前の記事 次の記事
feedback
Top