Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry
Online ISSN : 1347-6947
Print ISSN : 0916-8451

この記事には本公開記事があります。本公開記事を参照してください。
引用する場合も本公開記事を引用してください。

Citronellol and Geraniol, Components of Rose Oil, Activate Peroxisome Proliferator-Activated Receptor α and γ and Suppress Cyclooxygenase-2 Expression
Michiko KATSUKAWARieko NAKATASatomi KOEJIKazuyuki HORISaori TAKAHASHIHiroyasu INOUE
著者情報
ジャーナル フリー 早期公開

論文ID: 110039

この記事には本公開記事があります。
詳細
抄録
We evaluated the effects of rose oil on the peroxisome proliferator-activated receptor (PPAR) and cyclooxygenase-2 (COX-2). Citronellol and geraniol, the major components of rose oil, activated PPARα and γ, and suppressed LPS-induced COX-2 expression in cell culture assays, although the PPARγ-dependent suppression of COX-2 promoter activity was evident only with citronellol, indicating that citronellol and geraniol were the active components of rose oil.
著者関連情報

この記事は最新の被引用情報を取得できません。

© 2011 by Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry
feedback
Top