日本釀造協會雜誌
Online ISSN : 2186-4004
Print ISSN : 0369-416X
ISSN-L : 0369-416X
放射線照射による焼酎の成分及び香味変化
岡崎 直人米元 俊一生田 六也後藤 邦康石川 雄章西谷 尚道吉沢 淑
著者情報
キーワード: 焼酎, 放射線照射, 成分変化
ジャーナル フリー

1987 年 82 巻 12 号 p. 908-912

詳細
抄録

Effect of γ-irradiation on components of traditional shochu was investigated.
I. Ethylacetate and acetaldehyde in shochu increased significantly under 0.5-3.0 Mrad irradiation conditions.
2. OD27510 decreased remarkably and ethylesters of higher fatty acids decreased gradually by increasing in γ-irradiation.
3. It was recognized that a new type shochu was made by 0.5-1.0 Mrad irradiation with respect to the flavor and taste.

著者関連情報
© 公益財団法人 日本醸造協会
前の記事 次の記事
feedback
Top