日本食品化学学会誌
Online ISSN : 2189-6445
Print ISSN : 1341-2094
ISSN-L : 1341-2094
ノート
ノビル( Allium macrostemon Bunge)のカフェー酸グルコースエステル類
中山 秀幸松尾 洋介田中 隆大島 一里福田 伸二石丸 幹二
著者情報
ジャーナル フリー

2020 年 27 巻 1 号 p. 28-32

詳細
抄録

Two new glucose esters of caffeic acid, 1-O-(E)-caffeoyl-β-d-glucopyranosyl-(1→2)-[β-d-glucopyranosyl-(1→6)]-β-d-glucopyranose (allimacronoid A-2, 1) and 1-O-(E)-caffeoyl-{β-d-glucopyranosyl-(1→4)-[β-d-glucopyranosyl-(1→2)]}-[β-d-glucopyranosyl-(1→6)]-β-d-glucopyranose (allimacronoid B-2, 2) were isolated from the leaves of Allium macrostemon Bunge. The chemical structures were elucidated based on the analyses of the spectroscopic and chemical data.

著者関連情報
© 2020 日本食品化学学会
前の記事 次の記事
feedback
Top