ビタミン
Online ISSN : 2424-080X
Print ISSN : 0006-386X
蛍光検出高速液体クロマトグラフィー法による食品中のビタミンK類の測定
平内 三政坂野 俊行野津本 茂長岡 忠義森本 厚藤本 恭子増田 佐智子鈴木 由紀子
著者情報
ジャーナル フリー

1989 年 63 巻 3 号 p. 147-151

詳細
抄録
Vitamin K_1 (K_1) and vitamin K_2 (K_2) in foods were measured by a method based on high-performance liquid chromatography (HPLC) combined with coulometric reduction and fluorometric detection. The vitamins extracted from foods were purified with a Sep-Pak silica cartridge and/or a Sep-Pak silica cartridge followed by thin-layer chromatography, respectively, and then measured by using an HPLC system. More than 10ng/g or ml of K_1 was found in mackerel, abalone, top shell, horse muscles, chicken egg (yolk), formulated milk powder, cheese and butter, and more than 10ng/g or ml of K_2 was found in salmon, abalone, beef, pork, chicken, chicken egg (yolk), cheese and butter.
著者関連情報
© 1989 日本ビタミン学会

この記事はクリエイティブ・コモンズ [表示 - 非営利 - 改変禁止 4.0 国際]ライセンスの下に提供されています。
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ja
前の記事 次の記事
feedback
Top