ビタミン
Online ISSN : 2424-080X
Print ISSN : 0006-386X
FLAVINADENINEDINUCLEOTIDEに関する理化学的研究 : (X)FAD水溶液の安定性におよぼすフノェール類の影響
小林 時夫
著者情報
ジャーナル フリー

1960 年 19 巻 p. 524-528

詳細
抄録
Phenol compounds, especially p-cresol, had a stabilizing effect on FAD. The effect is due to the combination between the phenolic hydroxide group and FAD. Pyridoxine, having a phenolic hydroxyl group in the molecule, exerted a similar, not so much remarkable effect as that of p-cresol on FAD. However, the decomposition of FAD was almost completely prevented by the addition of pyridoxine and benzylalcohol.
著者関連情報
© 1960 日本ビタミン学会

この記事はクリエイティブ・コモンズ [表示 - 非営利 - 改変禁止 4.0 国際]ライセンスの下に提供されています。
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ja
前の記事 次の記事
feedback
Top